Kart, bilder og slekt i Skogbygda – del 2

000Oskar Togstad og jentene  Mølla i KvennbekkenOnsdag 13. april blir det igjen grendemøte i Skogbygda med kart, bilder og slekt.  Alle med tilknytning til Skogbygda er velkomne !

Les videre

Gamle bilder på Pakkhuset

Bilde fra Mary Udnes

Bilde fra Mary Udnes

 

Fotoutvalget fortsetter å vise gamle foto fra bygda.  Torsdag 5. november kl 19.00 på Pakkhuset Årnes.

Les videre

Kart, bilder og slekt i Skogbygda

Fra Fallet

Fra Fallet

Tirsdag 10. november blir det igjen grendemøte med kart, bilder og slekt.  Denne gang i og for Skogbygda.  Alle med tilknytning til Skogbygda er velkomne !

Les videre

Grendemøte Fenstad øst 29. april

Fenstad AutoOnsdag 29. april inviterer vi spesielt de med tilknytning til Fenstad til møte på Fenstad skole kl 19:00.  Her ønsker vi hjelp til å sette steder på kartet.  Det kan værer husmannsplasser, setrer, dammer, sager osv.  Videre ønsker vi å vise noen gamle bilder.  Hvis noen har med gamle bilder vi kan scanne så setter vi pris på det.  Hvis noen jobber med slektsgransking i Fenstad ønsker vi å knytte kontakt med de.

Les videre

Slektsmøte torsdag 23. april

Bjørkomp i Vestre Fenstad ca 1898.

Bjørkomp i Vestre Fenstad ca 1898.

Slektsmøtet i april vil ha en innledning om gamle bilder. Etter det så hjelper vi hverandre med kilder og navn.   Møtet er som vanlig i biblioteket på Årnes, og møtet starter kl. 18:00.  Møtet er åpent for alle som er interessert i slektsgransking.

Les videre

Try-ta-bilder

Romerikes Blad har en artikkel om Try-ta-bilder  http://www.rb.no/lokale_nyheter/article7729598.ece

RB_2014_12_16

Trygve Tangerud med avisa Nesbuen som kom ut i 1949.  Foto: Kjell Aasum

Trygve Tangerud med avisa Nesbuen som kom ut i 1949. Foto: Kjell Aasum

Visning av Try-ta bilder

Trygve Tryta Tangerud har etterlatt seg mange bilder.  De fleste som journalist ved Nes kontoret til Glåmdalen.  Den 25. november så ønsker fotoutvalget i Raumnes Historielag å vise noen av disse bildene.

Gunnar Thorset. Foto: Trygve Tangerud, 1970.

Gunnar Thorset. Foto: Trygve Tangerud, 1970.

Les videre

Gravminner ved Klodsbodding på nett

Gammelt gravminne fra Klodsbodding

Gammelt gravminne fra Klodsbodding

Gravminnene ved Klodsbodding kapell ble i sommer ferdig registrert og fotografert, og ble 15. august lagt ut på gravminner.  Ved Klodsbodding er det registrert 920 poster.  Det å ta vare på gravminner gjør at en tar vare på historien etterhvert som gravminnene fysisk fjernes, og er et viktig hjelpemiddel for slektsgranskere.

Les videre

Håp for husmannsplassen ?

Vangen_Herremyr_2Det må bo folk i husene  ellers overtar naturkreftene.

Her er noen glimt fra husmannsplassen «Vangen» som tilhører Herremyr gård. Mye pågangsmot må til for å gå i gang med restaurering her.

Les videre

Gravminnene ved Ingeborgrud kirke er nå på nett

Gravminne Ingeborgrud kirkeGravminnene ved Ingeborgrud kirke ble registrert i sommer, og ble tilgjengelig på http://www.disnorge.no/gravminner/index.php den 5. november 2013.  Denne gravstøtten i Skogbygda er et eksempel på at gravstener ikke varer evig.

Les videre