Bli medlem

Ønsker du å bli medlem i Raumnes Historielag ?

ePost_JanErikHorgenTa kontakt med sekretær Jan Erik Horgen,
gjerne pr ePost .
Oppgi postadresse og ePost-adresse.

Giro vil da bli tilsendt med kontingenten for 2016 som er på 300,- kr.

 • SkytilenDu vil da få informasjon pr ePost om arrangementer.
  De som ikke har ePost får tilsendt brev
 • Du blir automatisk medlem av Romerike Historielag.
 • Du mottar Skytilen i posten.  Skytilen er medlemsbladet til Romerike Historielag.

12 tanker om “Bli medlem

 1. Hei. Et besøk av teppeselgere på 2000-tallet medførte at min mor, Gudrun Brenk, f. 01.03.1918, ble frastjålet et skrin med alt hun hadde av opplysninger om slekta si. Alt jeg sitter igjen med er mormors og morfars navn og fødselsdatoer.
  Mormor: Berta (ev Bertha) Gurine f. Dyste f. 01.07.1983
  Morfar: Karl (ev Carl) Oskar (ev Oscar) f Berntsen f. 22.04.1893.
  Videre vet jeg at morfar var lokomotivfører, at de bodde på Kongsvinger i en del år før de flyttet til Oslo. Mens familien bodde på Kongsvinger, skiftet de etternavn til Brenk, angivelig på grunn av en navnebror til morfar som stadig pådro seg gjeld som morfar ofte fikk krav om å innfri.
  Jeg vet at jeg på ett eller annet vis har røtter på Nes, og navnet Dystland gir meg gjenkjennesle, men uten å knytte det til spesielle personer.
  Jeg har søkt på folketelingen for 1910 uten å finne noen av dem. Nå håper jeg på hjelp. Vennlig hilsen Unni Brenk Rønning

  • Hei !
   Din forespørsel har beklageligvis kommet i spam-filteret på web-siden, og er derfor ikke sett før nå.

   Karl Berntsen, f. 22. april 1893 er ifølge folketelling 1910 født i Sør-Odal.
   http://digitalarkivet.arkivverket.no/nn-no/ft/person/pf01036403001015
   Foreldre er Bernt S. Olsen (f. 12. des. 1867 i Sør-Odal) og Emma Knutsdatter (f. 23. jan. 1874 i Sør-Odal).
   I 1910 bodde de på Høiden (Gnr 13, bruksnr 8) under Tjaberg krets i Sør-Odal.

   Stedet er beskrevet i «Sør-Odal bygdebok. 2 : Bosetting og slekter gnr 12-25 i Strøm sokn»
   Sør-Odal bygdebok bind 2
   På side 85 står det «HØGDA er nevnt som plass til bnr 8 i 1910, men hørte vel ellers til under Kjaberg og blir tatt med der i den nye utgaven av bygdeboka bind I.»

 2. Hei, jeg har akkurat vært på Fenstad hvor jeg besøkte en forlat gravplass. Der fant jeg en grav med navnet Lars A. Finskot, han var født 9. mai 1817 og døde 30 august 1899. Er det noen som vet noe om denne gravplassen og eventuelt mannen som ligger begravet her? Jeg vet det er en slektning av meg, men har ikke funnet ut noe mer.

  • Hei Siv !
   Da har du vært på Horgen hjelpekirkegård Horgen
   , og sett på denne graven: Gravminner.

   Både Horgen og hjelpekirkegården ved Nordre Fenstad (rett før og inntil byggefeltet når du kommer fra Fenstad kirke mot Fenstad) ble etablert på begynnelsen av 1850-tallet. De var i bruk til ca 1920. Både grunneiere og Velforening prøver å holde disse litt i stand.

   Lars bodde på Øverenga under Finnskot. Om Finnskot kan de lese i Nes på Romerike gardshistorie, bind I på side 489. Øverenga er omtalt på side 494.
   Bygdeboka kan leses på nett i Nasjonalbibliotetket

   Mvh
   Dag H. Liberg

   • Tusen takk for svar og tips, kjempe gøy å lese om slekta i bygdeboken. Våler er også slekta vår, vet du om det står noe mer om disse i noen av de andre bøkene ? Jeg skulle gjerne ha bestilt to eksemplarer av bygdeboken bind 1, vet du hvor man kan bestille disse?
    Tusen takk for hjelpen. Mvh Siv

 3. Hei. Er det noen som vet noe om Auli gamle skole..?.Som visstnok lå et sted mellom Auli kirke og Kjærnsmo gård et sted.(?)

  Nøyaktig beliggenhet.,bilder,info på net..etc.

 4. Hei. Vi er etterkommere etter Joel Tobias fra Myrvika som står omtalt i et av skriveriene deres. Vi er veldig interresserte i å være med på en sånn nattevandring (eller dagvandring for den saks skyld) som dere beskriver i den posten. Vi er og veldig interresserte i Plassen Myrvika. Om den står i dag eller ikke. Om noen eier den eller om det er mulig å få kjøpt plassen.

  • Dere gikk nettopp glipp av foredrag om Livet på Skauen som ble arrangert på torsdag.
   Jeg videresender spørsmålet, men trenger kontaktinformasjon.
   Dag H

 5. Er det mulig at noen vet eller har hørt om Amund og Abel Smedstuen, Bodde i Smedstuen i Østamoen,Årnes. bodde nok der til sin død. . Amund var fra Tronbøl i Blaker,Abel fra Kvinesdal.tenkte om det var noen historier om deres liv, Amund var vist flink til å dikte, og han var kanjse snekker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *